mercredi 1 août 2007

Petit déjeuner



It is 7h00, everyone sleeps in the house. I wake up, and a few minutes later I am already on the computer to discover your blogs. I then discover the topic of August 1.
I take the camera, and I go in the kitchen.
All is ready on the table (we always prepare the breakfast the day before at the evening). We will be 5 around the table. They are the summer holidays in Europe, as we have much free time, my father was coming from Paris to spent a few days with us. We live an old house of the centre town… not it is not thousand years old… only approximately 200 years… we like the old one then… we also have of old pieces of furniture….But the food is modern… packing proves it there is plastic everywhere on the table.

Il est 7h00, tout le monde dort dans la maison. Je me lève, et quelques minutes plus tard je suis déjà sur le micro pour découvrir vos blogs. Je découvre alors le thème du 1er Aout. Je prends l'appareil photo, et je vais dans la cuisine. Tout est pret sur la table (nous preparons toujours le petit déjeuner la veille au soir). Nous allons être 5 autours de la table. Ce sont les vacances d'été en Europe, mon père est venu de Paris passer quelques jours avec nous. Nous habitons une vieille maison du centre ville...non elle n'a pas mille ans...seulement environ 200 ans...nous aimons l'ancien...alors nous avons aussi de vieux meubles....Mais les aliments eux sont modernes...les emballages le prouve il y a du plastique partout sur la table.




8 commentaires:

Lavenderlady a dit…

It looks like a delightful breakfast...I like the idea of preparing the table the night before.

Olivier a dit…

le contrasme entre l'ancien et le moderne, jusque dans la cuisine. J'aime bien ton idee de raconter.

the contrasme between the old one and the modern one, until in the kitchen. I like your idea to tell.

R&R a dit…

How interesting to prepare the night before. The confiture on the table is also sold here and it is the best! Also love the rooster collection on your mantel!

Jilly a dit…

Love the family table - and I adore your collection of chickens - or are they roosters? Fab!

isa a dit…

Le petit dejeuner en famille - c'est le top!

The house is only 200 years old? C'est dommage ;-)))

Z a dit…

You're very organized, to prepare the table the night before. We eat the Bonne Maman confi here as well. Apricot. I actually like brombeer, and the Bonne Maman in the stores here doesn't do brombeer, so I buy the house brand for that.

Bernard a dit…

quel est ce thème du jour ?
où le trouver ?
merci d'avoir référencer mon site
Bernard

trinity a dit…

Et pendant ce temps, les poules veillent sur leur perchoir...